工藤和恵博士講演会「制約量子アニーリングによるグラフ彩色」

工藤 和恵 博士(御茶の水女子大准教授)令和元年12月13日

⭐Speaker: Dr. Kazue Kudo (Ochanomizu University)
⭐Date&Time : 12 / 13 / 2019 (Fri) 16:10-17:50
⭐Place: Kami Campus, room B553
⭐Title: Constrained quantum annealing of graph coloring

Quantum annealing is a quantum-mechanical approach for optimization problems. In a quantum annealing framework, the total Hamiltonian consists of a problem Hamiltonian and a driving Hamiltonian. In a constrained quantum annealing approach, which is based on real-time quantum dynamics, a driving Hamiltonian is chosen so that constraints are naturally satisfied. The constrained quantum annealing approach has some advantages in solving a graph coloring problem.