イヴァン・アラウト博士講演会「ニューラルネットにおける情報喪失の数理」

イヴァン・アラウト博士(香港開放大学)令和元年7月3日

⭐Speaker: Dr. Ivan Arraut (The Open University of Hong Kong).
⭐Date&Time : 7 /3 /2019 (Wed) 10:30-12:00
⭐Place: Kami Campus, C102

⭐Title: AA Mathematical model for the loss of information in neural networks and its Possible biological applications

⭐Abstract: We develop a Mathematical model explaining the loss of information in neural networks by using well-known analogies with some physical Quantum systems. We use as a starting point systems able to store the information in the most efficient way and we explore the circumstances under which they loss information. During this process, there is a moment after which any subsequent attempt for transmitting the information becomes highly inefficient. We interpret this model as a possible Mathematical explanation for some neuronal diseases.

References:
[1] I. Arraut, EPL 124 (2018) no.5, 50002.
[2] G. Dvali, M. Michel and S. Zell, arXiv:1805.10292 [quantph].
[3] G. Dvali, Phys. Rev. D 97, 105005 (2018).

[ to be posted]