クシーシュ博士講演会「バイオメディカル信号処理の数学的手法」

Speaker: Prof. Jan Kriz (Vice rector, Hradec Kralove University)
Title: Methods of mathematical physics in biomedical signal processing

Date & Time: Oct 18 (Wed) 2017, 10:30 AM
Place: B108, Kami Campus, Kochi University of Technology

Abstract: The examples of the multivariate time series analysis can be found in geophysics, astronomy, meteorology and climatology, theory of deterministic and quantum chaos etc. as well as in “non-physical” fields, like radar/sonar systems, biomedicine, economy, sociology, political sciences, ecology and many others. In biomedicine, such series arise as a result of the measurement of certain physiological processes such as ECG, EEG, or ballistocariography. We show how to exploit methods known from mathematical physics, such as random matrix theory, differential geometry or maximum likelihood estimation to analyse such biomedical data.